Yüce Auto ŠKODA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkanlığı görevini üstlendi. Yüce aynı zamanda Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevini de yürütecek.

DEİK Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkanlığı’na seçilen Yüce Auto ŠKODA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce düşüncelerini: “Bu önemli görevin bilincinde, iki ülke adına iş hacimlerini geliştirecek hamleleri değerli üyelerimizle beraber yapma kararlılığındayız. Bu dönem sonunda Ticari Diplomasi faaliyetlerimize güç katacağımızı düşünerek, DEİK bünyesine ve kuruluş amacına uzun yıllar hizmet etmek en büyük amacım olacaktır. Öncelikle beni bu göreve layık gören Çekya İş Konseyi ve Finlandiya iş konseyi üyelerine, saygıdeğer DEIK Başkanımız Nail Olpak’a, bugünlere gelmemde büyük emeği olan Orhan Yüce ve Škoda Yüce Auto çalışma arkadaşlarımıza, ortağımız Doğuş Otomotiv ve yöneticilerine, birlikte çok iyi uyum ile çalıştığımız Çekya Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsoloslukları’na, yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Çekya Büyükelçimiz Sn. Egemen Bağış’a ve benden önceki başkan Sn. Nazmi Akıman’a çok teşekkür ederim“ sözleriyle dile getirdi.

http://www.milesanddrives.com okurları için bilgi notu:

Ali Yüce:

1986 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi ve Eyüboğlu Koleji’nde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünde sonrasında da Miami Ad School’da tamamladı.

2005 yılından itibaren dönemsel olarak Škoda ve Seat bayilikleri Yüce Motor ve Erya Otomotiv de, üniversite sonrası da 2009 yılı itibariyle Yüce Motor’da aktif otomotiv kariyerine başlayan Ali Yüce 2010 yılında Orhan Yüce’nin vefatıyla ŠKODA Türkiye Distribütörü Yüce Auto AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine başladı. Yüce Auto İcra Komitesi, Yüce Auto Reklam ve Pazarlama kurulu üyesi ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Yüce, 2014 -2018 yılları arasında Galatasaray Kulübü’nde iki dönem yöneticilik yaptı. Büyük Kulüp, Moda Deniz Kulübü, ODD, Oyder, Türk-Çek Dostluk Derneği üyelikleri bulunan Ali Yüce evli ve iki evlat sahibidir.

Yüce Auto:

* ŠKODA Türkiye Distribütörü Yüce Auto bir Yüce – Doğuş Otomotiv ortaklığıdır.

* Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Grubu, otomotiv sektöründe 60 yılı aşan bir geçmişe sahiptir.

*  Otomobil Distribütörleri Derneği’nin de kurucusu olan Orhan Yüce, aynı zamanda derneğin 2010 yılına kadar “Onursal Başkan”lığını da yapmıştır.

* Yüce Auto, ISO 9001 ve VW Grup TÜV kalite yönetimi sertifikalarına sahiptir.

* Yüce Auto A.Ş. Türkiye genelinde 47 Yetkili Satış & Servis, 6 Yetkili Servis ve Yedek Parça Satış Noktası ile hizmet vermektedir.

* 2020 yılında 24 bin 175 araç teslim eden Yüce Auto, bu adetle %4.0 pazar payı elde etmiştir.

* 2019 yılında ŠKODA Distribütörleri arasında Satış Sonrası Hizmetler dalında yılın ithalatçısı ödülünü almıştır.

ŠKODA Auto:

* 100 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en eski otomobil üreticileri arasında yer alan ŠKODA, 1895’te üretimine önce bisiklet ve motosikletle başladı.

* ŠKODA, 16 Nisan 1991 tarihinden itibaren bir Volkswagen Group markasıdır.

* Marka, bugün dünya çapında 10 farklı modelin üretim ve satışını gerçekleştiriyor: CITIGO iV, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ ve ENYAQ iV

* 2020 yılında ŠKODA, dünya çapında 1 milyonun üzerinde araç teslimatı gerçekleştirdi.

* 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020’de bir takvim yılı içerisinde 1 milyondan fazla araç satan Skoda tarihinde bir rekor kırdı.

* ŠKODA Auto, 100’ün üzerinde pazarda yer alırken, dünya çapında 42 binin üzerinde kişi istihdam etmektedir.