Dünyanın köklü otomobil markalarından Peugeot yaptığı açıklamada, yeni 308’in Eylül’de satışa sunulacağını duyurdu.

Yeni 308, kişiselleştirilebilen dijital PEUGEOT i-Cockpit® 3D ile ve yeni PEUGEOT logolu dış tasarımıyla öne çıkıyor.

Sınıfının referans noktası

Baştan aşağı yenilenen 308’in etkileyici tasarımı otomobil severleri kendine hayran bırakıyor. Bunun yanı sıra yeni 308, geniş iç mekân tasarımıyla da arka koltuk kullanıcılarına daha fazla alan sunuyor. Yeni 308, “Aslan Dişi” LED gündüz farları ve “Aslan Pençesi” yeni arka stop tasarımı ile markanın DNA’sını en iyi şekilde yansıtıyor.

En güncel PEUGEOT i-Cockpit® 3D ve sürüş destek sistemleri, ileri teknolojinin gelmiş olduğu son noktayı temsil ediyor.

Ödüle doymadı

Yeni 308, tanıtıldığı günden bu yana sayısız ödüle layık görüldü. Yeni PEUGEOT 308, 1955 yılında Almanya’da kurulan ve dünya genelinde en iyi tasarımların markası haline gelen Red Dot Tasarım Ödülü’nü de kazanmayı başardı.

Yeni PEUGEOT 308, 2021’in sonundaki tanıtımından bu yana Red Dot Tasarım Ödülü ile birlikte, 2022 Yılın Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili, Almanya’da Yılın Otomobili, Yılın En İyi Şehirli Otomobili, En İyi Şehirli ve Kompakt Otomobil olmak üzere 11 uluslararası ödül kazanmış oldu. Bunun yanında yeni nesil PEUGEOT 308, 2022 Yılın Otomobili yarışmasında finale kalma başarısını da gösterdi.

http://www.milesanddrives.com okurları için bilgi notu:

PEUGEOT:

PEUGEOT, herkese hitap eden farklı ürünleri ile yaratıcı ve dünyanın önde gelen markası. Mükemmellik, cazibe ve duygulara hitap etme değerlerini esas alıyor. 130’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren PEUGEOT, 2021 yılında dünya genelinde yaklaşık 1.200.000 araç satışı gerçekleştirdi. Geçen sene 211. yılını kutlayan PEUGEOT, karakterini, marka mirasını ve zamansızlığını vurgulayan bir logo ile yeni marka kimliğini hayata geçirdi. Farklı motor seçenekleri sunan elektrikli binek ve ticari ürün gamıyla enerji dönüşümünü sürdüren marka, 2022’den itibaren 9X8 Hybrid Hypercar ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışacak.