Enerjisa Enerji’nin iştiraki Eşarj, elektrikli araçlarda yarım milyon kez şarjlanma deneyimi yaşatan ilk şirket olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Markadan yapılan açıklamada, Türkiye’de en fazla hızlı şarj istasyon ağına sahip olan Eşarj’ın yeni yatırımlarının yüzde 90’ından fazlasını DC hızlı şarj istasyonlarının oluşturduğu, DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 80 şarjlanma seviyesine 30 dakikada ulaşıldığı, AC’lerde ise bu sürenin yaklaşık 6-7 saat sürdüğü ifade ediliyor. Bu noktada DC şarj istasyonları zamandan tasarruf sağlama konusunda üstün performans gösteriyor. Ayrıca Eşarj’ın, 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ettiği aktarılıyor.

Eşarj ayrıca, Türkiye’nin 57 ilindeki 546 şarj istasyonunun 383’ünde yüksek hızlı şarj imkanı sunma başarısına sahip.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Murat Pınar düşüncelerini:

“Elektrikli araç kullanıcılarının istasyonlarda geçireceği vaktin kıymetini biliyoruz. Biz de Eşarj olarak, zamanı verimli kullanma konusunun üzerine giderek DC şarj istasyonlarına ağırlık veriyor, müşterilerimizin daha çok zaman geçirdiği alanlarda olmaya özellikle dikkat ediyoruz. Eşarj olarak temel amacımız, müşterilerimizin şarj için araçlarını belirli bir noktaya götürmek zorunda kalmaksızın tercih ettiği noktalarda özel bir deneyim yaşaması” sözleriyle paylaştı.